(0244) 591-598[email protected]

Sistem de lagaruire a arborelui de elice pentru ape curate

Eşti aici

Sistem de lagaruire a arborelui de elice pentru ape curate

Sistemul de lagaruire COMPAC utilizeaza apa de mare ca mediu de lubrifiere in loc de ulei. Apa este luata din mare, pompata prin lagarele nemetalice COMPAC ale arborelui de elice si intoarsa in mare. Pentru a va asigura ca au fost eliminate materialele abrasive din apa de alimentare, se foloseste un pachet de filtrare a apei Thordon Water Quality Package. 

Utilizarea lagarelor lubrifiate cu apa de mare elimina etansarea pentru carma, precum si depozitarea, luarea de probe si eliminarea uleiului. In prezent, Thordon ofera o garantie a duratei de viata la uzura a lagarului de 15 ani pentru COMPAC. Sistemul de lagaruire COMPAC pentru arbore este in prezent montat pe 600 de nave din toata lumea.

Lagarul Thordon COMPAC este un aliaj de polimeri elastomerici conceput in configuratie 2:1 L/D in lagarul de carma (pupa). Pentru a grabi formarea mai rapida a peliculei de film hidrodinamic intre arbore si lagar, partea de jos (incarcata) a lagarului este neteda, in timp ce jumatatea superioara a lagarului incorporeaza caneluri pentru curgerea lubrifiantului apa/ racitor.

Sistemul COMPAC in mod normal include lagare COMPAC, captuseala arborelui, pachetul Water Quality Package (Echipamentul pentru testarea calitatii apei), protectia arborelui ThorShield si o etansare progresiva.

Thordon Water Quality Package (Echipamentul Thordon pentru testarea calitatii apei) este proiectat sa asigure apa de mare pentru lagarele axului propulsor in vederea lubrifierii si racirii la un debit minim de 0.15 litri/minut/mm (1 US gallon/minute/inch) pe diametru ax si curatarea apei de mare prin indepartarea particulelor solide suspendate mai mari de 100 microni (0.004” ) si o greutate specifica de 1.2 sau mai mare; separarea la 80 microni (0.003”) este realizabila folosind o unitate de 75-150 l/min (20-40 GPM).

Apa patrunde inainte de etansare, curge prin lagarele COMPAC si iese pe la pupa. Debitul este monitorizat prin alarme cu debit scazut.

Sistemul de protectie ThorShield  al axului propulsor asigura protectia la coroziune impotriva apei de mare. Aceasta protectie dura, din 2 straturi epoxidice, este de pana la 9 ori mai flexibila decat produsele actuale de protectie a axului.

Respectand cu strictete reglementarile de mediu, lagarele Thordon pentru axul propulsor inlocuiesc lagarele de metal cu lubrifiere cu ulei.

Avand o experienta dovedita de operare in medii marine dure inca din 1983, Thordon bearings ofera:

  • Risc de poluare zero (nu necesita ulei)
  • 15 ani garantie durata de viata pentru COMPAC in fuctionarea in oceane*
  • Inginerie “la cheie” si sprijin la instalare
  • Usor de fixat
  • Costuri reduse cu intretinerea garniturilor
  • Inspectii fara indepartarea axului
  • Rezistenta la sarcini de soc sau limita
  • Supravietuire-capacitatea de a functiona satisfacator in mediu ostil (modul de avarie non-catastrofica permite navei sa ajunga in port)
  • Disponibilitate la nivel global

Formular online cerereri de oferta pentru produse CrumanTECH

Detalii Contact
Informatii suplimentare
Antispam
Aceasta întrebare este pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.